Tieneryoga

Tieners gaan door een spannende levensfase. Ze maken grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Naast de spannende persoonlijke ontwikkeling wordt ook veel verwacht van hen. Dit kan leiden tot spanningen, emoties en onzekerheid.  Ze gaan in deze fase op zoek naar hun eigen 'ik' en ontwikkelen hun eigen persoonlijkheid.

Tieneryoga brengt de tieners in contact met zichzelf en hun lichaam en leert hen rust te vinden in de levensfase waarin ze zich bevinden.  

Misschien is het wel dé tijd om een hobby te zoeken waar tieners mogen "ontspannen" in plaats van altijd te moeten "inspannen" ...?
Door de yogahoudingen uit te voeren, kan opgeslagen spanning worden losgelaten. Hun zelfvertrouwen groeit en ze vinden de rust terug in zichzelf. Meer rust betekent ook meer concentratie, meer focus op momenten wanneer er wel moet gepresteerd worden.

In een tieneryogales vind je zachte yoga-houdingen, massage, meditatie en tekenen.  Met allerlei creatieve oefeningen verkennen we adem, aandacht, en ontspanning en we nemen de tijd om onze ervaringen te delen.

Er worden tips meegegeven rond oefeningen die ze in hun dagelijks leven kunnen toepassen. (bij examens, niet kunnen slapen, concentratie,...)

Gemakkelijke kledij, een dekentje en een flesje water zijn aanbevolen.

Ik voorzie yogamatten.

Indien u interesse heeft voor tieneryoga laat het gerust weten, dan bekijk ik of er een tienergroep kan opgestart worden.